Erau cele mai bune batoane de susan cu miere pe care le gustasem vreodată. Așteptam să ajung acasă, să-mi întind picioarele istovite pe canapeaua din intrarea în cămin și să simt gustul plin ce îmi îmbata simțurile un pic cam pustiite. Nu era ușor sa fii studentă într-o tara atât de diferită! De abia mă obișnuisem cu plecatul din casa parintilor, unde mai toate gusturile îmi erau împlinite.
Dar zâmbesc ușor în colțul gurii inundate de aroma curmalelor și a ceaiului negru ce dansa ușor înspre mine cu talentul absolut al unei dansatoare din buric.
Ahhh!! O mie și una de miresme și gusturi sălbatice, răvășitoare! Dar el, regele meu, susanul cu miere stătea cu aroganță pe farfurioara prea viu colorata! Știa cum toate vor cădea prada uitării! Și curmalele, și ceaiul negru leșinator de dulce, chiar și baclavaua cu fistic! Doar el putea fi alesul misterios al dunelor însetate de plăcere.
Am mușcat din el cu dor și plină de dorința , doar ca să simt o durere infernala, ca o minciună, ca o otravă, ca o poveste terminată înainte sa fi început!

Totul s-a destrămat într-o secundă! Eram căzută jos lângă canapea, cu capul în mâini, plângând de durere! Îmi rupsesem o măsea!

Eram singură, fără mama sau apropiați și nu știam ce sa fac! Nu mai știu cum am ajuns la dentist! Cine îmi spusese de el, cine mă dusese până acolo! Dar dușul rece a venit odată cu prețul pentru o biată măsea ghinionistă! Să-ti repari o măsea costa cât bursa mea de studii pe doua luni! Nu mai țin minte dacă era bursa mică sau dentistul scump! Știam sigur ca durerea ma răpune! Am sunat-o pe mama disperată! Nici războiul din țara vecina nu mai părea o catastrofa! Cum avea femeia să-și calmeze copilul, să-i aline suferința de la atâtea mii de km distanță!
Nu cred ca au trecut exagerat de multe zile până au sosit banii, dar pentru noi a fost o veșnicie. Pe mine durerea mă seca, iar lacrimile mamei de mila mea și de focul de a mă face bine se urcaseră demult în dare de tristețe.
Au venit banii, mi-am reparat măseaua. Este intacta și acum, după 15 ani! Treabă buna ați zice! Dar banii? Banii nu puteau zbura mai repede?

De comisionul plătit de biata mama nu mai zic nimic! Oricum am aflat de el câțiva ani după, nu m-a mai întristat și cu asta!

Confortul psihologic pe care siguranța ți-o oferă nu este un lucru de trecut repede peste. Orice copil (chiar dacă vorbim de un student adult, el tot copilul mamei este) poate elimina un stres suplimentar din viața lui, dacă are siguranța rezolvării mult mai rapide a unei situații de urgență. Și părintele se poate pregăti altfel când știe că are un instrument sigur de rezolvare a unei astfel de situații!

Să fii plecat de acasă, într-o țară străină nu este un lucru simplu. Lista de emoții și trăiri e lungă și amestecată, presărată de momente tensionate. Orice factor ce poate diminua un stres face o diferență uriașă la nivel de percepție și confort psihologic.

M-am bucurat să aflu că serviciul TransferGo oferă cele mai rapide transferuri online internaționale low cost. TransferGo ajută migranții să facă transferuri internaționale în 30 de minute, plătind cu până la 90% mai puține comisioane.
În timp ce băncile percep o taxă medie de transfer de 10 ₤, TransferGo are o taxă fixă de transfer de de 0,99 ₤ pentru bani livrați în următoarea zi lucrătoare, 1,99 ₤ pentru bani livrați în aceeași zi sau 2,99 £ pentru bani livrați în doar 30 de minute (această opțiune este valabilă doar pentru transferul de bani din străinătate către România). De asemenea, destinatarul primește suma care a fost rezervată de către expeditor, indiferent de fluctuațiile valutare, iar cursul valutar practicat de către TransferGo este unul extrem de avantajos comparativ cu cel al băncilor.
Pe lângă toate aceste beneficii, TransferGo oferă și posibilitatea de a câștiga bani, pentru oricine recomandă serviciul. Vedeți toate detaliile aici:

 

Despre TransferGo

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în anul 2012, în Lituania, iar sediul central se află în prezent în Londra, Marea Britanie.
TransferGo oferă transfer de bani la nivel internațional, rapid și la costuri mici, între 44 de țări din întreaga lume. Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out. Pe scurt, expeditorul face o tranzacție locală în contul bancar TransferGo din aceeași țară, iar compania plătește local în contul bancar al țării de destinație.
TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul companiei.

 

Adauga comentariu
No Comments