Se tot vorbește despre cum să cultivăm empatia copiilor noștri. Ne gândim ce exemple să le dăm, ce activități să mai facem cu ei pentru a ne asigura că ei vor deveni personae empatice. Din fericire, natura ne ajută! Creierul nostru deține niște neuroni numiți oglindă care ne ajută să imităm, la început, ce vedem că face cineva în fața noastră. Bebelușii imită tot, inclusiv emoțiile sau mai bine zis imită acțiunea, iar emoția vine instantaneu. Presupun că ați văzut cat este de contagios plânsul printre bebeluși.
Cum spuneam, vestea bună este că natura ne ajută, dar, din păcate dacă noi ne expunem copiii mai mult unor mesaje sau comportamente lipsite de empatie, atunci orice teorie sau activitate le-am prezenta este destul de ineficientă. Pentru că empatia, prietenia, repectul nu se învață theoretic, se trăiește, se imită, se crește.
Animalutele de companie au un efect pozitiv asupra membrilor familiei. Si empatia creste mult mai mult, pentru ca animalutele sunt de obicei bune cu toata lumea, indiferent daca noi ne purtam bine sau rau, si atunci copilul prin exemplu, fiindca tot spun prin propriul exemplu, ii ajuta pe copii sa stapaneasca anumite concepte cum ar fi responsabilitatea, empatia si alte lucruri. Important este ca și adulții din familie să trateze pozitiv animăluțele.
Un animalut de casa poate reduce stresul dintr-o familie si crea o relatie mai armonioasa pentru simplu fapt ca ajuta fiecare membru in parte sa se simta mai putin stresat, sa se simta mai bine cu el insusi si probabil fiecare om simtindu-se mai bine, ulterior si relatia se imbunatateste.
Pe lângă cățelușul nostru, Kuki, copiii mei, Charlize și Karim au tot dezbătut posibilitatea de a îngriji și păsări. În ianuarie, ne-am luat inima în dinți și am luat doi puiuți de găină. Ce am descoperit este că nivelul de empatie vizavi de păsări a fost mult mai mare. Le-au perceput ca pe niște ființe mult mai fragile, cu mult mai multă nevoie de ajutor și susținere. Nu au avut nicio secundă gândul de a se purta nepotrivit cu ele ( cu cățelul se mai întâmplă să îl mai suprasolicite la joacă). Ne-am documentat despre tot ceea ce înseamnă creșterea unui puiuț de găină, ce temperatură le priește, ce hrană le este potrivită! În schimb, am primit o grămadă de afecțiune- păsările sunt extreme de empatice și iubitoare!
Ce am descoperit în cercetările noastre este că păsările sălbatice au dificultăți în a-și procura hrana în sezonul rece! Iar faptul că cei de la Danonino ne-au încurajat prietenește să facem noile provocări din ”Campania mici URIASI-cresc cu fapte bune!” ni s-a potrivit mănușă. Am ales provocarea de a avea grija despre pasari. Un mic URIAS trebuie sa dovedeasca empatie si catre animalele din jur. In aceasta provocare, Dino îi invita pe cei mici sa aiba grija de pasari in sezonul rece, care ar putea sa isi gaseasca mai greu hrana.
Cum puteți face asta?
- CAUTĂ TOATE BRANZICILE SI IAURTURIE DE BAUT CARE AU IN AMBALAJ PROMO
- SCANEAZA AMBALAJUL
- DESCOPERA CELE 24 DE PROVOCARI SI DEVINO UN MIC URIAS!
- DEVII URIAS CU FIECARE PROVOCARE!
Noi am ales provocările care ne ajută să ne cultivăm empatia, dar există și alte provocări, menite sa fie de folosite de parinti in dezolvatarea aromonioasa a celor mici, cum ar fi:
- Generozitate, prin activitați ce ii pot ajuta pe copii sa învețe să fie darnici. Invață cu ajutorul lui Dino ce inseamnă sa faci o fapta buna.
- Beneficiile cititului pentru cei mici, de la dezvoltarea creativitatii, puterii de concentrare, dezvoltarea emotionala si asa mai departe.
- Respectul față de natura. Dino ii invata pe cei mici sa fie responsabili, dar in acelasi timp ii ajuta sa inteleaga evolutia unei plante. Micuții accept provocarea de a crește o boabă de fasole.
Toată campania cuprinde 24 de provocări de îndeplinit, iar micuții pot chiar experimenta REALITATEA AUGUMENTATA IN 8 PROVOCARI SPECIALE.
Tot ce avem de făcut este să scanăm toate produsele participante la promotie, să realizeazăm provocarile sis ă DESCARCĂM diploma de URIAS!
Cum se scanează?
- Deschidem camera photo si apropiem telefonul de codul QR. In partea de sus a ecranului va aparea un link pe care trebuie sa apasam pentru a intra in site-ul dedicat campaniei
- *In cazul in care scanam cu camera foto, dar nu apare linkul paginii inseamna ca telefonul nu suporta functia QR, dar putem descarca o aplicatie ce ne va permite acestlucru: “Cititor de QR” din App Store/Google play.
Spor la joacă și la crescut URIAȘI!!!