Va povesteam intr-o postarea mai veche despre teama dragei mele Charlize, de a experimenta activitati noi, in special cele care presupun inaltime. Am reusit sa invingem teama ei printr-o tehnica NLP, numita modelarea abilitatilor.

Ea singura a ales un personaj favorit din desene animate, Mulan. Mulan este o fata care pleaca la razboi, in locul tatalui ei si nu stie sa faca mai nimic, din ceea ce trebuie sa faca un soldat. Una dintre cele mai complicate probe pentru Mulan este sa se catere intr-un copac, sa ia o sageata. Asa ca o intreb pe Charlize:

 “ Cum a reusit Mulan sa se urce? “ ( Evitam “ de ce a reusit” pentru ca ar conduce la o comparatie). Supararea si-a spus cuvantul si mi-a raspuns sec:

 “ Ea este curajoasa si eu nu!!!”  ( structura mare)

Eu: “ Oooo…nu era chiar curajoasa la inceput, altceva trebuie sa fi facut…hmmmm!!!”

A stat ceva pe ganduri, s-a si calmat, concentrandu-se pe gand si nu pe problema ei si a reusit. A gasit atat de multe structuri mici, incat a trebuit sa le notez:

“ S-a concentrat la maini si la picioare!”

“ A exersat de foarte multe ori. “

“ Si-a dorit foarte mult sa reuseasca.”

Trebuie sa recunosc ca mi-a fost un pic teama cand am primit invitatia de a petrece cateva ore la NoGravityClub , din partea Anei, Ana Nicolescu, Mamica Urbana , Parenting Pr. M-am linistit cand am ajuns acolo si am gasit un personal bine pregatit, amabil si dornic de joaca cu copiii, extrem de intelegatori si rabdatori.

Ce este NoGravityClub ?

Este singurul loc de aventură şi escaladă destinat exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani care îmbină aventura cu jocul şi educaţia non-formală, încurajând mişcarea şi dezvoltarea personală a celor mici.NoGravityClub înseamnă sport, aventură şi educaţie pentru copii în condiții de confort și siguranță tot timpul anului. Vizitatorii au acces în sala de aventură și escaladă şi ocazia de a participa la ateliere tematice, atât pentru copii, cât şi pentru familie. Doritorii pot de asemenea organiza petreceri de aventură și escaladă pentru cei mici.

Odată ajunşi NoGravityClub , copiilor le sunt explicate regulile şi sunt antrenaţi în joc printr-o poveste. Călătorind în viitor, cei mici devin recruţi într-un program de explorare spaţială, scopul final fiind găsirea unei noi planete care să poată susţine viaţa oamenilor. În timpul activităţilor sunt în permanenţă asistaţi de echipa de specialiştiNoGravityClub din care fac parte Alexandru Codreanu, fost căţărător de performanţă şi Sabina Lefter, specialist în educaţie non-formală.

Alex Codreanu, iniţiatorul conceptului NoGravityClub , a explicat că „prin intermediul activităţilor propuse, copiii descoperă şi învaţă lucruri noi prin intermediul provocărilor reale, nu de pe tabletă. Activităţile de aventură şi escaladă sunt completate armonios cu educaţia non-formală, la care se vor adăuga în curând ateliere tematice pentru copii.”

M-am bucurat sa o ascult si pe Alina Ciocodan, psiholog Smartbox Family , pentru ca mi-a confirmat inca o data ca teama se gestioneaza cu calm si rabdare, iar nu prin expunere violenta la stimuli. Ea menționa că „încrederea de a încerca lucruri noi se formează atunci când îi oferim copilului oportunităţi de a gestiona situaţii noi, inedite, care îl provoacă să îşi depăşească limitele, şi în acelaşi timp îi confirmăm sprijinul pe care poate conta din partea noastră. Cu siguranţa că suntem acolo, de aceeaşi parte a baricadei, că este în regulă să greşească, să aibă nevoie de ajutor şi să îi fie frică, copilul se simte motivat să exploreze şi să înveţe lucruri noi. Abilitatea de a-şi recunoaşte, denumi şi accepta emoţiile – de exemplu frica, nesiguranţa – îl va ajuta pe tot parcursul vieţii. Ca parinte, îi transmit copilului că este văzut, auzit şi acceptat atunci când îi permit să exprime şi emoţiile negative şi îl însoţesc în învaţarea unor mecanisme sănătoase de reglare a acestora.”

La eveniment, copiii s-au putut căţăra printre stelele Căii Lactee, s-au bucurat de zona de aventură cu tematică spaţială, totul culminând cu tiroliana care leagă o navă spaţială de o poartă stelară. În sprijinul conceptuluiNoGravityClub au venit şi cei de la Tupperware   şi Smartbox Family .

NoGravityClub este deschis luni de la 16:00 la 21:00, de marţi până vineri, între orele  09:00 – 21:00, sâmbătă între 10:00 şi 21:00 şi duminică între orele 10:00 şi 18:00. Intrările se fac din 30 în 30 de minute şi separat se pot organiza petreceri pentru copii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.nogravity.ro, sau puteţi contacta direct echipa NoGravityClub pe email la adresa contact@nogravity.ro sau la telefon 031 100 8888.

 Cand am plecat, Charlize era extrem de entuziasmata, a ras tot drumul spre casa si a afirmat tare si raspicat:

“ De astazi si eu sunt eroina, ca si Mulan, o eroina gravitationala si o sa-mi strang puterile magice, in cutiutele astea!” – Tupperware

Multumim NoGravityClub  pentru o zi minunata!

Adauga comentariu
No Comments