SuperCoders, atelier organizat de Orange,  pornește prin țară să descopere 250 de copii talentați și dornici să învețe să programeze. Astfel, în acest an, atelierele SuperCoders au loc în 5 orașe din țară: București, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea. .

SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani pentru a face primii pași în lumea codului cât mai ușor și distractiv. Scopul atelierului este de a-i învăța pe aceștia cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util.

Tema acestei ediții SuperCoders este școala viitorului, copiii fiind încurajați să-și imagineze cum va arăta școala în viitorul apropiat. În jurul acestei teme cei mici vor învăţa să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH. Pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de programare și logica matematică pentru a transforma ideile lor în creații.

Trainerii vor explica elementele de bază ale limbajului Scratch și vor oferi exemple de animații și jocuri dezvoltate în Scratch pentru copii. Astfel cu ajutorul facilitatorilor și al unui roboțel virtual, cei mici vor vizita școala viitorului și vor putea da soluții noi pentru protejarea mediului. La final participanții la SuperCoders vor putea înscrie creațiile lor în concursul lansat de Orange pentru COP 22 unde va fi prezentată animația SuperCoders câștigătoare.

SuperCoders este la a 4-a ediție în cadrul Code Week 2016 și se va organiza anul acesta în 15 țări unde grupul Orange este prezent.

supercoders_oct2015-51

De ce cred eu în acest atelier? Pentru că este important să le fim alături copiilor noștri, în dorința lor de a descoperi noul, de a învăța lucruri care nouă nu ne-au fost la îndemână. Corect pentru ei este să îi susținem și să le explicăm la ce folosește această tehnologie, de care ei au parte, de ce este utilă pentru ei. Cred că ar fi benefic să nu ne temem de această curiozitate a lor. Indicat este să ne facem noi foarte bine temele, să știm cât, cum și ce este bun pentru ei. 

Atelierul SuperCoders face exact acest lucru, îi introduce în lumea tehnologiei, prezentându-le posibilitățile multiple de a utiliza internetul, în mod prolific, nu doar pentru a pierde vremea la desene sau filme. Vor învăța să își creeze propriile lor jocuri, aplicații! Nu vor sta doar să privească…vor fi acolo în centrul acțiunii, vor gândi, regândi și chiar își vor face propriile opinii despre ce și cât este benefic!

Imi plac atelierele Orange, în general, pentru că:

  1. aduc informații cu privire la cum ar fi indicat să procedem noi, părinții, vizavi de construirea viitoarei relații cu tehnologia a copiilor noștri.
  2. sunt programe special concepute pentru micuți, care le-ar putea satisface curiozitatea fața de tehnologie și în același timp să îi țină în partea sigură a baricadei.
  3. ne ajută să realizăm că existe și modalități prin care putem face pace cu tehnologie, transformând-o în ceva util și sigur pentru copii.
  4. putem privi soluții interesante de a ține pasul cu ei, copiii noștri!
  5. intotdeauna se regăsește balanța între beneficii și limite!

Detalii desfășurare seminar

  • București – 15 octombrie, între orele 10:00 – 14:00, la sediul Orange Green Court din str. Gara Herăstrău, nr.4
  • Ploiești – 17 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Central, Bd. Republicii, nr. 1
  • Târgoviște – 18 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
  • Pitești – 19 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea Bucuresti, nr. 31
  • Râmnicu Vâlcea – 20 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Știrbei Vodă

 

Fiecare atelier are 50 de locuri disponibile, selectate în funcție de ordinea înscrierilor, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro menționând numele copilului, vârsta și adultul care îl însoțește. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

 

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România. Mai multe detalii despre #SuperCoders sunt disponibile pe www.orange.ro/about/noutati-ro.html.

Adauga comentariu
No Comments