Fac ce fac și tot la autorul meu favorit ajung, la Gibran Khalil, care spunea într-una din scrierile lui că ai noștri copii sunt copiii vieții, le putem da dragostea noastră, dar nu gândurile noastre, căci ei trăiesc în casa zilei de mâine, casă pe care noi nici măcar în vis nu o putem vedea!

Eram la facultate când am descoperit acest autor și această minunată înțelepciune și de abia atunci am înțeles de ce toate dorințele părinților mei de a o lua pe anumite drumuri, spre anumite meserii au eșuat. Atunci am încetat să mai fiu supărată pe ei pentru că am înțeles că ei nu îmi voiau răul, ci pur și simplu așa credeau ei că e mai bine pentru viitorul meu, viitor pe care ei, din păcate, nu aveau cum să îl vadă sau să îl prezică.

Așa că am decis că eu pe copiii mei îi voi lăsa să-și experimenteze calitățile, să-și descopere resursele și abilitățile pentru a-și alege o meserie potrivită. Au experimentat inclusiv meseria de pantofar, dar aia clasică cu mașina aceea veche de cusut! Le-a plăcut, s-au distrat, dar au decis că nu este tocmai pentru ei, deocamdată!

Ultima meserie experimentată de Charlize a fost cea de jurnalist și trebuie să mulțumesc mult Operei Comice pentru Copii pentru această invitație.

img_5260

De foarte mult timp tot insista că vrea și ea să vadă ce fac eu, cum muncesc, iar singura posibilitate pe care am avut-o a fost să o iau cu mine să vadă. Dar nu a înțeles foarte bine, neexperimentând! Așă că a fost mană cerească pentru noi invitația de a experimenta meseria de jurnalist.

img_5249img_5248img_5259 img_5258

Ce să vă spun? Am fost atât de emoționate, că ne-am dus acolo cu o săptămână înainte și de abia când am intrat pe ușă am văzut că pe invitație scria clar duminică, dar cealaltă! Am râs, ne-am detensionat un pic și ne-am întors iar acasă în așteptarea emoției de săptămâna următoare!

Și uite că ziua cea mare a venit! Am ajuns la Operă, a primit legitimație, pe care a pupat de mii de ori, agendă și pix de care nu s-a mai dezlipit multă vreme, a făcut poze cu ceilalți copii jurnaliști! Pot spune cu mâna pe inimă că a fost o experiență extraordinară pentru ea!

Spectacolul l-a ascultat cap coadă și a notat întrebările pentru actori din cadrul conferinței de presă:

Cine a făcut costumele?

Cum vă cheamă în realitate?

Cum s-a simțit Spărgătorul de Nuci când ai dansat cu altcineva? A simțit gelozia…:)))

Cel mai mult m-a impresionat din discuția cu ea, ulterior, a fost că a apreciat munca actorilor, dar și a celor din spatele scenei, în special a croitoresei: ” Doamne mami, cât a muncit doamna aceea la toate costumele, să le facă atât de frumoase!”

Am vazut un spectacol absolut extraordinar, cu muzica, dans, cultura si costume superbe- Spargătorul de Nuci! Vi-l recomand cu mare drag

Program Opera Comica pentru Copii

img_5256 15673217_10154356100447695_1088727382_n1 img_5250 img_5252 img_5253 img_5257

Despre programul Micii Jurnaliști:

Micii Jurnaliști la Opera Comică pentru Copii – ediția a II-a

Duminică, 4 decembrie 2016, 12 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani au luat parte la a doua ediție a programului “Micii Jurnaliști” la Opera Comică pentru Copii. Tinerii gazetari au văzut cea mai nouă premieră din stagiune – spectacolul “Spărgătorul de Nuci” (balet de P.I. Ceaikovski, regia: Cătălin Caracaș) – după care au participat la turul ghidat în culise și la conferința de presă special organizată pentru ei.

Cei 12 ziariști culturali au fost foarte încântați să schimbe locul pentru o zi cu părinții lor – care sunt fie jurnaliști, fie bloggeri -și să experimenteze ce înseamnă să participi la un eveniment cultural, să iei notițe, să pui întrebări artiștilor la o conferință de presă și să te documentezi pentru un articol. Copiii au stat de vorbă cu trei dintre artiștii “Spărgătorului de Nuci” – Theodora Munteanu (Clara), Levi Szasz (Piticul) și Cătălin Caracaș – Coordonator Departament Balet – și le-au adresat întrebări pertinente. Conferința de presă a fost organizată de agenția Quartz Media, cu sprijinul Solaris și Sloop.

În această stagiune, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două premiere la Sala Mare, astfel încât programul “Micii Jurnaliști” va continua până în iunie 2017. După opera “Răpirea din Serai”, de W.A. Mozart și baletul clasic “Spărgătorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, urmează musicalul “Micuța Dorothy” și baletul contemporan “Pinocchio”. De asemenea, în această iarnă, toți copiii sunt așteptați zilnic la Patinoarul Copiilor, amenajat în curtea instituției, iar cine dorește să facă o bucurie de sărbători copiilor defavorizați, e invitat să doneze o jucărie în urna campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice)

 

Adauga comentariu
No Comments