Ajung in fata școlii si constat cu stupoare cum unul dintre parinti blocase o banda, un sens întreg mai bine zis. Nu l-a claxonat nimeni cu toate ca ne-am chinuit cu toții mai bine de 10 minute sa reușim sa parcăm și noi.

Parintii sunt de obicei ființe mult mai tolerante. Ne trece mai repede prin cap faptul ca poate a avut omul vreo urgentă cu al lui copil. Poate a făcut pe el, a vomitat și alte din astea de-ale copiilor.

Cred ca eram toți curioși și ușor îngrijorați de eveniment, doar ca sa constatam ca domnul avea doar o Conversație lunga despre cum își imagina el ca ar fi bine și frumos la scoala.

Directoarea grădiniței era evident incomodata de subiect pentru ca la scoala noastră regulile sunt clare. Dacă ai o urgentă vii repede și spui indiferent de zi, ora. In rest, profesorii nu stau la discuții lungi și amiabile cu părinții, neglijându-și treaba sau elevii.

Dacă ai propuneri sau doleanțe ce nu sunt urgente, îți iei frumos o programare când e toată lumea liberă și lucrurile se rezolva bine.

Femeia era din ce in ce mai frustrata pe măsura ce mai trecea câte un copil pe lângă ea, fără sa poată sa îl salute așa cum face cu toți micuții la intrare.

Sunt convinsă ca l-a oprit la un moment dat, ca slaba de înger nu e. Și oricum ii rezolva omului problema și dacă ii spunea rapid in 2 minute.

Si eu am experimentat situații neplăcute la scoala. A fost suficient sa spun, chiar și telefonic sau prin email și situația sa fie remediata. Nu a fost nevoie sa țin profesoara din treaba cu orele dezbătând filosofia vieții.

Acum revin la titlu și ma gândesc un pic…oare va primi ce își dorește? Va aduce respect in viața lui când oferă dezinteres și nepăsare fata de ceilalți? Când doar viața și nevoile lui sunt importante? Eu ma tem ca nu! O sa-l mai vedem parcat in același loc de multe ori cu din ce in ce mai multe doleanțe!

Respecti, ești respectat! Altfel vei acumula multe frustrări, iar iluzia in care vei trai este ca lumea  este rea cu tine.

Asa se întâmplă și in viețile noastre de zi cu zi. Dacă mergem și dăm flori la învățătoare cu siguranță vom primi o notă din obligație care nu va reflecta niciodată adevărata forța mentală a copilului nostru, ba chiar mai mult el nu va mai fi niciodată stimulat real să învețe de învățătoarea lui.  Își va primi frumos notă corespunzătoare cadoului și toată lumea va merge fericită acasă.

Probabil vom fi foarte supărați ulterior! Vom pune vina tot in cârca altcuiva! Al nostru copil a fost la școală degeaba, iar școala aia A fost un dezastru pentru el. Chiar a fost! Dar oare cine a întreținut proasta funcționare?

Dacă mai e și privată școala.. E musai să aibă doar FB sau note de la nouă în sus!

Nu mă feresc să-ți spun că ai mei copiii merg la o școală privată și nu plătim puțin pentru acest serviciu. Am avut vreodată pretenția să aibă note mari doar pentru simplul fapt că eu plătesc și că dacă dau un ban e musai să aibă note mari?

Mi-am dorit să aibă rezultate bune pentru că plătesc o școală sa-și faca treaba bine, nu sa ma minta!

Poate că e puțin șocant să-ți spun că fetița mea cea mare, care e doar clasa treia avut toată gama de note de la patru la 10.

Într-adevăr notele nu i-au fost comunicată ei și nici nu au fost vreodata sursa de frustrare pentru ea. In schimb pentru mine au fost un diagnostic suficient să știu unde ar trebui să lucreze un pic mai mult, unde mai talentată, unde e mai pasionată și unde e mai puțin dornica.

Nu m-am dus niciodată să spun că plătesc o căruță de bani iar copilul meu a luat patru. Plătesc adevăr și primesc adevăr primesc, întotdeauna realitatea despre copilul meu! Și asta ma ajută mult să o susțin și s-o acompaniez pe drumul care este cel mai potrivit pentru ea.

Și în alte privințe ale vieții noastre ceea ce dai aia primești funcționează la fel. Dacă investim în material vom primi doar suprafață,doar superficialitate.

Daca ne poleim în haine scumpe, minunate vom primi doar superficialitatea unui simplu compliment de suprafață.

Daca ne vom arăta cu adevărat cine suntem, cu vulnerabilitățile noastre , dacă vom arăta respect celor din jur, dacă vom fi un model pentru cei apropiați noua…eu cred că întotdeauna vom primi ce merităm cu adevărat.

E posibil să dăm și să nu primim ce meritam?

Cu siguranță nu există adevăr absolut și nici lume perfectă.

Cu siguranță sunt mulți oameni care dau din suflet și nu primesc înapoi pe măsura efortului dar asta nu înseamnă că e musai să ne oprim, că e musai să ne adaptăm unei lumi bolnave doar pentru că nu primim înapoi.

Primeste bunătatea în sufletul tău dacă oferi bunătate chiar dacă lumea materială nu-ți mai poate oferi asta!

La un moment dat vei începe să te simți mult mai împlinit în felul acesta.

Nu e ușor dar minunea se întâmplă!

 

Adauga comentariu
No Comments