Dacă sunt foarte bună la ceva pe planeta asta este să ajut copiii să doarmă ușor și cu plăcere.
Evident că am o rutină și o strategie pentru asta. Am dezvoltat acest subiect si pentru Itsy Bitsy FM. Puteți asculta aici: https://youtu.be/jZ5pU-FFjj8

Mi s-a părut foarte drăguț să văd ca și mama celor două prințese din Frozen 2 folosea un mic truc pentru in somn liniștit și îmbietor. Era păcat să nu scriu despre asta, să afle cât mai multe mămici.
Trucul este masajul frunții până la vârful năsucului.

Evident, că știința creierului ne poate explica îndeaproape ce se întâmplă în căpșorul micutilor nostri, de adorm așa de repede.

Unul dintre motivele pe care le-am descoperit eu este obișnuința. În momentul în care repetând aceleași mesaje sau gesturi înainte de culcare, creierașul copiilor nostri isi amintește ca urmeaza somnul, care este ceva relaxant si placut.
Exact ca si atunci cand simtim un miros si ni se face foame sau sete.
Din experienta mea cu somnul, rutina face minuni, in special dacă este ceva plăcut, cum ar fi mami care spune o poveste, în timp se masează usor fruntea copilașului.
Mie așa îmi facea bunica mea si am preluat obiceiurile de la ea, mai apoi am descoperit si stiinta din spatele tuturor sfaturilor de parenting.

Somn ușor!!!

Adauga comentariu
No Comments