Muncim mult, învățam mult, facem fapte bune, ajutam oameni, creștem și trăim alături de persoane minunate care ne fac viața frumoasa! 

Pe cât de tare ne distram și împărtășim opinii și valori asemănătoare, pe cât valoare noastră profesională este câteodată neluata in seama de apropiații noștri, membri ai familiei sau prieteni dragi.

Ne frustram mult, ne întristăm tare și mergem pana in punctul de a crede ca nu ne sunt prieteni adevărați sau ca nu ne iubesc..????

De ce se întâmpla asta?

Pentru ca oamenii au nevoie de eroi, de super oameni și super puteri! Oameni care sa ii inspire și motiveze, dar și cărora sa le ofere calități aparte, diferite de ale omenirii in caz ca ei nu reușesc sa facă lucrurile pe care le-au reușit aceștia!

Atunci, omule drag, stai liniștit! Familia te iubește și, cu siguranța, prietenii îți sunt prieteni, doar ca profesional nu vei fi niciodată eroul lor( fără a generaliza, excepțiile confirma întotdeauna regula).

Daca ești doctor, întotdeauna va fi un doctor mai bun, dacă ești psiholog, întotdeauna va fi altul mai iluminat și tot așa! Pentru ca tu ești ăla pe care l-au vazut și la greu, pe care l-au vazut greșind, pe care l-au vazut plângând, greselile  sau eșecurile căruia le sunt cunoscute! Ești om…greu sa fii in ochii lor erou!

Oamenii își crează povesti despre cei care ii inspira. Le desenează in capul lor traseul care ii inspira cel mai tare…” este un profesionist, a învățat mult, are experienta vasta, a făcut nefăcute, are un talent aparte, nu e ca toată lumea și tot așa…” nu are nicio șansa ” sa meargă la toaleta sau sa mai scape vreun aer înmiresmat, nu s-a certat niciodată cu soțul, e  mereu Zen, nu a greșit profesional niciodată…”  Nu ai cum sa-l egalezi pentru ca nu e om!

Cand un astfel de zeu cade, e acuzat de malpraxis, ca și-a lovit nevasta sau ca a făcut evaziune fiscală, ca și-a construit pe bani mulți o imagine fabricata…universul multora se frânge!!! Mai bine fabulează teorii conspiraționiste despre zeii lor cazuti decât sa te vadă pe tine ca un bun profesionist!!! Pentru ca tu ești ca el…nu te-a lovit niciun meteorit sa te transforme in Superman!!!

Ei te iubesc și însemni mult pentru ei din alte puncte de vedere! Bucura-te de ele și lasă-i pe alții sa te aprecieze profesional! Nu te macina!!!

Si eu am făcut asta cu prietenii mei, pana am realizat capcana in care cazusem! Îmi amintesc cum prietena mea cea mai buna își începuse cariera de avocat! Pentru mine avocatul era bătrânelul ăla supranatural de prin filmele americanilor! Nu i-am dat credit la inceput( mii de scuze) apoi am mers de câteva ori cu ea la tribunal…și am vazut-o cât era de buna, de pregătită, in special prin comparație cu ceilalți, inclusiv cu bătrânelul experimentat din imaginația mea. Ma enervam cumplit apoi când alți cunoscuți întrebau : ” Faci asta cu ea? Pai se pricepe?” Acum știu ca nici ei nu aveau cum sa o vadă pe fetița aia mică din trecutul lor acum un avocat bun! Nu era conform protecției pe care o face de obicei creierul uman. Dar ei o iubeau din alte perspective!

Am încetat sa mai las iluzia eroului sa ma împiedice sa văd oamenii deosebiți din viața mea. Am început sa văd pădurea, nu îmi mai blochează pomii percepția…știți zicala: ” Nu vezi pădurea din cauza pomilor..”

Adauga comentariu
No Comments