Era seara tarziu, citeam o carte interesanta despre cresterea copiilor, cand au inceput din nou, parca mai intens.

M-am ingrijorat si m-am si suparat putin, pentru ca trebuia sa mai rezist cateva saptamani, dupa ce fusesem deja internata cateva saptamani tot din cauza contractiilor premature. M-am ridicat din pat, mi-am facut un dus si m-am rugat sa fie totul bine…stiam ca daca se vor intensifica mai tare, doctorul va propune nasterea.
Nu prea am dormit in noaptea respectiva, de durere, de emotii, de frica. Dimineata devreme, am pornit spre maternitate, m-am intalnit cu doctorul, care, evident, m-a dus direct in sala de nasteri.

Pe drum, ma intreaba in graba:” Aveti semnat contractul pentru celule stem? “. Celule stem? Parca auzisem, parca vroiam sa ma documentez, dar uite ca tot m-a luat pe nepregatite. Am zis in graba: ” Nu am apucat, dar vreau.” Asa am simtit eu la momentul respectiv.

Inca consider ca am luat o decizie corecta pentru familia noastra, dar mi-ar fi placut sa fi citit inainte cate ceva, sa-mi fi explicat cineva inainte. De aceea, la urmatoarea sarcina nu am mai lasat totul pe ultima suta de metri, nu mi s-a mai parut ca noua luni inseamna o perioada lunga, o eternitate. Am citit din timp, m-am intalnit cu reprezentantii bancii de celule stem, am participat la evenimente dedicate mamei si copilului.

Asa ca atunci cand Ana, Mamica Urbana , m-a invitat la evenimentul celei mai vechi și mai cunoscute banci de celule stem din România,Biogenis , am rememorat cu emotie toate aceste momente. M-am bucurat sa vad mame interesate, dornice sa afle cat mai multe.

 

Dl dr. Dorin Pîrciog, director general Biogenis, a dat foarte multe detalii despre importanta recoltarii celulor stem la nastere, despre procedeu si multe alte detalii.
Dr. Dorin Pîrciog: “O recoltare durează câteva minute și poate salva vieți”
“La Biogenis , cei care aleg să facă acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea să semneze chiar el pentru probele luate la naștere”.

Publicul a mai aflat că în 2014, pentru prima oară o fetiță în vârstă de trei ani, Anastasia, diagnosticată cu tetrapareză spastică a fost supusă transplantului cu celule stem mezenchimale izolate în laboratorul Biogenis . Fetița merge bine și urmează etape noi ale tratamentului.

Tot la acest eveniment am cunoscut-o si pe Andreea Manea, reprezentant al centrului pre și post natal Promama, care ne-a prezentat un curs de prim ajutor pentru bebeluși, copii, dar și adulți, deopotrivă. M-am gandit imediat ca nici asta nu facusem la prima sarcina, totul m-a luat prin surprindere. Am inteles de la Andreea cat este de important sa fi pregatit, sa ai habar de ceea ce trebuie facut, in mod corect, atunci cand bebelusul se ineaca. Recomand cu caldura cursurile centrului Promama

.

Prezenta a fost si Ellie White, artistă, bloggeriță și mamă a unui băiețel de doi ani ani, căruia îi va dărui o surioară peste o săptămână. Ellie White s-a aflat la eveniment în calitate de invitat special. Vedeta este unul dintre cei mai activi artiști în mediul online, dar și social, implicându-se în soluționarea cazurilor copiilor aflați în dificultate. Aceasta a ales opțiunea de a recolta celulele stem pentru a evita orice risc apărut în timpul vieții copiilor săi: “Sarcina este o perioadă superbă în viața oricărei femei și copiii aduc, cu adevărat, un plus în existența unei familii. Întotdeauna m-am gândit la viitorul celor mici și am încercat să fac alegerile corecte. Am ales să lucrez cu banca de celule stem Biogenis pentru că aparține unui grup mare european cu multe rezultate, are un capital social de peste un milion euro, iar eu apreciez medicina viitorului și siguranța pe care specialiștii de aici o oferă. Celulele stem pot salva vieți, pot vindeca diferite boli, cum ar fi cele ale sângelui și nu numai. Orice tânăr părinte trebuie să se informeze înainte de a face acest pas, iar aici la Biogenis am avut ocazia să îmi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai largă existentă la acest moment. În plus, chiar aveți ocazia să vă purificați și stocați ADN-ul la naștere. Este vorba de o procedura unică în România și nouă pentru medicină,” a mărturisit Ellie White.

 

Printre invitați s-a numarat și soprana Ianna Novac, care a venit insoțită de fiica și soțul său, Octavian Dobrotă. Artista își mai dorește încă un copil și a dorit să se informeze înainte de a face pasul decisiv.
Parteneri eveniment: DanoneGrupul editorial Corint si Miko Kids

Adauga comentariu
No Comments