Sa auzi un copil spunand: “ Mi-e pofta sa citesc!” pare un vis frumos. Cei mai multi dintre noi ne plangem ca ai nostri micuti sau maricei nu prea mai au chef de citit.

Sunt mult mai pasionati de tehnologie, ceea ce nu este un lucru rau, daca o folosim cu limita si doar cand si cat avem nevoie. Copiilor mei inca le plac povestile mai mult ca orice. In fiecare seara avem program de citit, iar de cand Charlize a inceput si ea sa citeasca, placerea este si mai mare. Cu toate aceste, ajunseseram intr-un impas. Atat Charlize cat si Karim se plictisisera de povestile Disney, cu Barbie sau cele clasice. Voiau si altceva. Intamplator- Slava Cerului- am descoperit “ Pofta de povesti ” si am luat-o cu noi in vacanta. De la prima lecturare, copiii nu s-au mai despartit de ea. Fie ca am mers la mare, la terasa, la zile de nastere, petreceri, ei luau cartea cu ei.   p3

Una dintre cele mai amuzante situatii a fost cand au inceput sa se certe pe ea. Cine? Ei doi…copiii mei care nu se cearta pe jocuri, jucarii sau alte chestii. Ei bine, “Pofta de povesti” i-a fascinat complet si…plecati peste mari si tari…a trebuit sa o tragem la Xerox. Sa nu mai zic ca Charlize a mancat mazare pentru prima data in viata ei, tot datorita cartii…au invatat mai toate rimele de acolo si au facut jocuri de rol, pe baza povestilor.

 

Nu este de mirare ca “ Pofta de povesti” are atatea premii international,  ultimul primit chiar la inceputul acestei luni.pofta

Copilul Verde aduce o oportunitate minunta de a intra in lumea plina de magia a copiilor. Copiii cred in magie, magie ce se transforma incet incet in optimism. Povestile sunt o punte importanta intre copii si parinti, asa cum este si jocul. Povestile fac legatura dintre lumea mult mai reala a adultilor si lumea mult mai colorata si vesela a copiilor. Prin povesti putem insufla copiilor valori personale, concepte despre noi si mediul inconjurator si, de ce nu, pofta de citit si de mancat! Mai jos, aveti o prezentare a minunatilor oameni, care au colaborat la realizarea acestei carti si premiile obtinute.

“Poftă de poveşti” este prima carte românească adresată copiilor care oferă o mapă digitală cu activităţi. Câştigătoare a mai multor premii internaţionale, cartea include CD, este recomandată de psihologi şi specialişti în nutriţie şi a fost prezentată mediului academic în cadrul Congresului European Neefood din mai 2015. Autorii săi (Luminiţa Alexandru – text şi concept; Anda Cofaru – ilustraţii; Cristi Ionescu – muzică originală, povestitor) au creat o carte amuzantă şi educativă, stimulând interesul copiilor pentru fructe, legume şi natură. “Poftă de poveşti” este o carte care face poftă de mâncare (sănătoasă) şi poftă de învăţare. Apreciată de critica literară din SUA drept “perfectă pentru citire cu voce tare” şi “o modalitate genială de a-i încuraja pe copii să-şi mănânce legumele”, cartea are cea mai generoasă ofertă de pe piaţa cărţilor de copii autohtone. Oferă carte dar şi CD, iar CD-ul conţine, pe lângă dramatizare şi cântece originale.

Ilustraţiile, considerate de critica literară din SUA drept “superbe şi ineditep1
”, conţin jocuri de atenţie. Copiii vor descoperi multe legume deghizate (copacii sunt de fapt broccoli, norii sunt conopidă, casele sunt ciuperci). Cititorii pot descărca gratuit o mapă digitală. “Poftă de poveşti” este prima carte autohtonă pentru copii care oferă un astfel de eBook. Acesta conţine jocuri şi activităţi corelate cu poveştile şi chiar un mini-dicţionar care explică vocabularul, pe înţelesul copiilor. Stimulează atenţia, gândirea logică şi imaginaţia, antrenează memoria şi dezvoltă simţul estetic. Conţine rime, provocări de dicţie, jocuri de atenţie, cântece şi scurte poeme la final care sintetizează într-un mod amuzant mesajul poveştilor. Conţine rime, provocări de dicţie, jocuri de atenţie, cântece şi scurte poeme la final, care sintetizează într-un mod amuzant mesajul poveştilor.

Multipremiată şi recomandată de specialişti “Poftă de poveşti”
(“Yummy Stories” în versiunea publicată în decembrie 2014 în SUA) a fost desemnată “Cea mai bună carte ilustrată pentru copii între 4 şi 8 ani” de către Beverly Hills International Book Awards, a câştigat distincţia Gold pentru merite excepţionale din partea Mom’s Choice Awards, a obţinut 5 stele Readers’ Favorite  şi a fost clasată în topul cărţilor inspiraţionale pentru copii de către BHBA – SUA. Cartea este subiectul unei lucrări ştiinţifice (“The Romanian “Green Kid” Initiative – A successful project for learning proper nutrition at an early age”) şi a fost prezentată oficial specialiştilor în alimentaţie şi etnofarmacologie în cadrul Congresului  European Neefood (mai 2015). Recomandată de specialişti în nutriţie şi educaţie, “Poftă de poveşti” este o sursă excelentă de divertisment având în acelaşi timp o valoare educativă demonstrată .

Despre autorip2

Luminiţa Alexandru este pedagog, edutainer, food artist, grădinar organic şi autor de cărţi pentru copii şi părinţi. Are cunoştinţe temeinice de nutriţie, a fondat şi susţine proiectul Copilul Verde – un proiect educaţional cu eficienţă demonstrată, care îi învaţă pe copiii preşcolari un stil de viaţă sănătos  (curs oficial de educaţie holistică, ateliere pentru părinţi, website, evenimente, o colecţie de cărţi şi CD-uri). În mai 2015 a fost speaker la Congresul European Neefood. Este laureata mai multor premii literare, în România şi în SUA. A mai scris: “Comunicare şi educaţie” (volum academic colectiv) şi “Tot ce trebuie să ştii despre industria muzicală din România” (manual). A semnat articole, eseuri, proză şi poezie în numeroase publicaţii, printre care Dilema, Capital, Timpul.

 Anda Cofaru a studiat artele plastice în Romania dar şi la Accademia Belle Arti Macerata – Italia. Adoră să ilustreze cărţi pentru copii, să urce pe munte şi se inspiră din peisajele generoase pe care i le oferă oraşul ei natal, Braşov. “Am lucrat la această carte cu mare bucurie, deoarece şi eu sunt adepta unui stil de viaţă sănătos şi cred că este o idee minunată şi eficientă să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos prin intermediul acestor poveşti amuzante.”

Cristi Ionescu este cantautor, om de radio şi brand voice over. Vocea sa este perfectă pentru povestit iar compoziţiile sale muzicale dau savoare poveştilor. “După ce, vreme de 20 de ani, tot vorbeşti ba la radio, ba la televizor, ba la sute şi sute de reclame, intri într-un fel de rutină şi plictis, ca în orice meserie. Dar când, după 20 de ani, apar nişte texte atât de fermecătoare ca cele scrise de Luminiţa Alexandru, îţi saltă inima de bucurie şi te pui pe treabă cu plăcere. Poveştile acestea, începute mai degrabă în joacă, s-au transformat într-o treabă foarte serioasă, la care am lucrat zburdând. La capăt, am tras linie şi am exclamat: iată că, în sfârşit, am făcut şi eu ceva frumos şi folositor!”

Adauga comentariu
No Comments