Digital Parents Talks este un concept ParetingPR, ce aduce valori în nișa de bloggeri părinți și îi da valoare, pornind tocmai de la potențialul de colaborare și conectare al bloggerilor părinți( concept la care Ana, Mămica Urbană, lucrează de când o știu eu și probabil de foarte mult timp înainte. Și nu mă refer doar la proiectul acesta, mă refer, în general, la dorința ei de a face din noi, comunitatea bloggerilor de parenting, o comunitate vie, vizibilă, cu o voce puternică).
Intentia proiectului este aceea de a crea o comunitate în care toată lumea e conștientă de valoarea, potențialul, influența și puterea vocii, ca și leader, dar și a puterii pe care o pot avea împreună bloggerii părinți.
Misiunea acestui proiect este de a susține părinții bloggeri să crească prin:
Construirea de business-uri sustenabile în online
Adaptarea la tendințele din online, social media etc.
Cunoașterea și conectarea personală
Colaborarea, susținerea reciprocă și sharing-ul
Formarea unei voci comune la nivel de nișă care să genereze acțiuni și inițiative comune și cu impact la nivel de comunitate și societate.
După ce am participat la prima ediție, am simțit cu adevărat că misiunea a fost îndeplinită și cred în potențialul acestui proiect, pentru că vine în întâmpinarea unei nevoi pe care bloggerii, cel puțin noi cei din zona de parenting, am tot scos-o în evidență, nevoia de a cunoaște publicul, de a primi informații utile pentru a construi comunități atât online, cât și offline.
Eu cred că această primă ediție a fost un început firesc. Am primit detalii importante, prezentate de Monica Popescu, despre cei care se afla în spatele ecranelor. Și trebuie sa spun că nu mă așteptam ca studiul să arate așa, chiar scriam până acum pentru alt gen de cititori și probabil nu ajungeam la ceea ce ei își doreau. Dar tristețea mi-a dispărut lejer de pe chip, privind-o și ascultând-o pe Monica, care este un bun vorbitor în public și o prezență agreabilă, ce captează publicul cu ușurință.
Studiul efectuat de Itsy Bitsy spune că profilului părintelui român este acela de părinte-cloşcă(mediu urban, vârstă 25-45, copii între 0 şi 10 ani). Părintele-coach are un procent de doar 16% și probabil felul ăn care scriu eu se potrivește mai mult acestui gen, pentru că în felul meu cred că mă situez în acest procent de părinte-coach.
Voi detalia doar aceste două categorii, pentru că ele sunt de interes pentru mine, prima pentru că constituie majoritatea, iar cea de-a doua pentru că este felul meu de a fi și felul ăn care voi continua să scriu, probabil, nemaiașteptând să am o explozie de like-uri sau comentarii.
Părintele-cloșcă se caracterizează astfel:


Sponsorii acestui eveniment au fost Secom și Orange. Partenerii: Solaris, Photography Studio, Profructta, Păpădia Design
Transmisiunea live a fost posibilă prin bunăvoința NETv.
Mulțumiri special pentru găzduire, Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”. Acesta este un compartiment subordonat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6.