De ziua ta, copil iubit…

Azi gândul mă poartă pe aripi de vis către primele clipe de noi două, ca pe orice mamă, de altfel. Sufletul mă conduce încetișor spre strigătul vieții, când ai vorbit cu universul meu si mi-ai înlăturat orice teamă…

Ai plâns că ne-am separat trupurile, că inima mea nu-ți mai cânta atât de aproape, ai plâns să-mi dai speranță că de acum sufletele ne vor fi unite. Am plâns și eu, de fericire dar, copil etern – iubirea mea de-o viață, și plâng în fiecare an, de ziua ta, de emoție, ca am putut să te aduc în lumea mea, să te ating, să te alin, să te iubesc cum doar în vis am năzuit, pe furiș.

Cresc cu tine

Și crești și cresc și eu cu tine, centimetru după centimetru și am învățat să râd acum, căci nu mai cunosc singurătatea, nici deznădejdea. Mi-ai dat curaj și forță și adevăr, și vreau să citești aceste rânduri, ori de câte ori crezi că ți-ai pierdut încrederea.

Astăzi, mă uit în zare și îmi închipui cum pleci să cunoști lumi noi, să îți definești propriul tău destin… Mă trezesc că îmi ating pântecele, ce ți-a fost casă caldă și îl rog pe bunul Dumnezeu să-ti dea mereu o casă caldă si primitoare, să-ti călăuzeasca pașii doar pe cărările luminate, de razele curate ale soarelui.

Și rog și vântul să-mi aducă în zbor o frunză arămie de toamnă, pe care ai călcat tu, în drumurile tale pline de dorință, să-mi mângâie obrazul îmbătrânit, dar plin de culoarea dorului de tine. Și mai rog vântul să-mi trimită mireasma ta, sa-mi aline simțurile ațâțate de focul depărtării tale. Și rog și ploaia să ne cânte aceeași melodie. Și rog pământul să-ti sărute picioarele, așa cum ți le-am sărutat eu in ziua nașterii tale. Și iarba să-ți gâdile tălpile, cum făceam noi seară de seară. Și rog Universul să fie blând cu tine, să-ți fie bine, fata mea…

Voi învăța să te cunosc

Adun încet roua sufletului meu de mamă, lacrimile mele vindecătoare, căci sunt pline de iubire și dor, nu de tristețe. Zâmbesc că ai doar opt ani si ești încă cu mine. Și am să profit de fiecare secundă din viața noastră, căci știu ca îmi va fi dor, dor tare, oricât de greu mi-ar părea acum. Și promit că voi învăța să te cunosc, că te voi lăsa să-mi arăti adâncul gândurilor tale, că-ți voi fi alături când mă vei chema, că te voi iubi la infinit.

Îți promit că voi avea grijă de mine, de familia noastră, de amintirile noastre, de toate momentele petrecute împreună. Tu să ai grijă de tine, să culegi orice pietricică de pe drumul tău. Să nu uiți că tu ai creat o mamă și poate vei fi și tu mamă, la rândul tău.

Eu sunt fericită în fiecare zi alături de tine, minune mică, și sunt curajoasă, căci eu îți cunosc sclipirea. Nimic nu mă poate clinti, sunt rădăcina ta puternică, de la care îți vei lua seva, de câte ori ai nevoie.

Ce frumos dormi, copil iubit! Ai fața fină, obrajii bucălați, buzele roșii si miroși a iubire. Vise aromate, fată frumoasă! E ziua ta, suflet imens!

Articol scris pentru Totul despre mame

Vocea ta: De ziua ta, suflet imens…

Adauga comentariu
No Comments