Suntem în plină vacanță mare!!!  Haideți să profităm și să le oferim micuților bucuria de care au atâta nevoie.
Cei mai mulți, vorbesc despre faptul că cele mai importante sunt amintirile pe care le creăm copiilor noștri. Perfect adevărat! Cei mai mulți copii nu-și vor mai aminti cât de curată era casa, ci câtă iubire era acolo. Cât erau de auziți, de văzuți, de apreciați. La fel și  în vacanță. Celor mai mulți copii nu o să le pese de câte stele a avut locul unde au fost, dar vor fi îmbrățișați de lumina pe care părinții le vor oferi-o în acele clipe.

Pe lângă amintirile frumoase, vine știința care ne spune că, în timpul vacanțelor, datorită timpului de calitate petrecut cu părinții se remarcă o dezvoltare a centrilor de la nivelul lobului frontal al creierului. Acest fapt conduce către o disponibilitate mai mare de concentrare, atenție, învățare și, nu în ultimul rând, empatie și compasiune. Prin simplul fapt că, în timpul vacanței, ne privim și ne atingem mai mult copiii, îi ajutăm să privească și ei relațiile umane diferit. Se pare că ultimele studii arată că oamenii au început să se atingă mai puțin. Atingem multe obiecte, electronice, în ultima perioadă, și uităm sau nu mai avem chef de pielea alor noștri. Tot știința ne spune că pielea are memorie și dacă nu o atingem o perioadă, ne uită, și uite așa se duce intimitatea și relația. Cu micuții e și mai important să fie atinși, mângâiați, îmbrățișați.

 

Totul bine si frumos, în teorie, până te lovești de practică. Se face că plecam fericiți în vacanță, pregătiți temeinic să le oferim copiilor bucurie și experiențe, amintiri de neuitat.

Bucurie mare, distracție de nedescris, jocuri multe, cântece fără oprire până la  „mami, trebuie să oprim, am nevoie la toaletă!”

Si de aici începe coșmarul oricărei familii…sa se îmbolnăvească cel mic fix în vacanță. Slavă Domnului, la noi nu a fost cu boală, dar cu zeci de opriri la toaletă, înmulțit cu doi, ca de…” unde-s mulți puterea crește” și se decid, prin simpatie, ambii copii sa se deranjeze la stomac în același timp.

Se pare că este un fenomen normal si are și un nume: Diareea călătorului  și afecteaza copii in perioada vacantelor. Copiii prezinta un risc deosebit de mare de a suferi de diaree, statisticile confirmand ca in timpul unui sejur de doua saptamani, cei mici se pot astepta sa aiba cel putin un episod de diaree acuta.

Slava Domnului ca fiind ceva comun există si remedii eficiente. Noi am ales de fiecare data, în astfel de cazuri, probioticele.

Cercetarile au aratat ca multe tipuri de diaree raspund bine la suplimentele cu probiotice, iar tratamentul preventiv a redus semnificativ aparitia diareei calatorului.

Bacteriile lactice precum bifido bacteriile exista in mod natural in intestinal nostru, unde mentin imunitatea organismului si protejeaza corpul de infectii si agenti patogeni.Atunci cand compozitia bacteriilor intestinale se dezechilibreaza si populatia normala de bacterii lactice este perturbata, aceasta poate avea efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi un risc crescut de afectiuni digestive precum diaree. Suplimentarea cu bacterii lactice prin corectarea dezechilibrului bacteriilor intestinale benefice, atat la copii, cat si la adulti.

Burticile copiilor pot fi fericite daca au un aport de bifido bacterii atunci cand sufera.

Bifidobacterium animalis

  • Contribuie la menținerea echilibrului microbiotei
  • este prezentăîn mod natural în laptele matern și este una dintre primele bacterii care colonizează tubul digestiv al nou născutului

Si se regasesc atat sub forma de picături dar si de plicuri care  se pot utiliza din prima zi de viață

Microbiota intestinală a copiilor hrăniţi natural este alcătuită în principal din bifidobacterii, considerate foarte importante pentru sănătatea copiilor mici.

Bifidobacterium animalis subsp. lactis, tulpina BB12 din compoziţia LINEX®Baby este una dintre tulpinile bacteriene cel mai bine documentate ştiinţific din lume: este studiată de peste 25 de ani, iar rezultatele studiilor au fost publicate în peste 250 de reviste de specialitate

Bifidobacteriile au un efect de echilibrare a microbiotei in context diareic.

Și dacă suntem bine sănătoși din nou, haideți să ne întoarcem la beneficiile din punct de vedere emoțional al vacanțelor.

Ce ne mai spun specialiștii? Că în timpul vacanței, la nivel cerebral, se sintetizează multă oxitocină, dopamină și serotonină. Toți acești neurotransmițători ne fac mai fericiți. În același timp, secreția de cortisol-hormonul stresului, se diminuează. Așadar, vom fi mai puțin stresați, depresivi sau anxioși.

Din experiența mea de cabinet, am ajuns la concluzia că părinții nu sunt deloc relaxați în vacanță, își fac mii de griji și probleme, iar copiii nu se bucură de beneficiul acestui timp cu ei.

Pentru asta, am câteva soluții:

  1. Nu cedați presiunii sociale sau întrebărilor și sfaturilor fără rost: Ce mănâncă în vacanță? La cât se culcă? Nu îi strica programul!
    Cel mai important lucru este timpul împreună, nu cât a mâncat. Copiii se bucură să mănânce un măr la un colț de stradă cu părintele, pentru că s-au distrat așa de tare, încât au pierdut ora de prânz. Nu îil ăsați cu tabletele la masă, că să mănânce tot. Mai bine să mănânce cât pot, decât să mănânce inconștient. Cât despre somn, stați linștiți, se revine ușor la program, în maxim o săptămână de la finalul vacanței.
  2. Nu vă agitați cu cât mai multe atracții. Copiii se simt bine și doar jucând cărți sau orice alt joc cu părinții.
  3. Copiii nu au nevoie de excursii scumpe. Un picnic pe malul unui râu e mai mult decât suficient pentru conectare în familie.
  4. Stabiliți regulile cu partenerul de acasă, cine ce face, pentru a evita conflictele acolo.
  5. Dacă cei mici vor avea momente de hiperactivitate, iar voi vă simțiți obosiți, cel mai ușor lucru este să vă exprimați propriile sentimente: ”Dragul meu, mă simt obosită. Nu mă simt bine când cineva nu respectă regulile.Apreciez dacă va fi liniște, cât mă odihnesc!”

Efectele unei vacanțe reușite se regăsesc, așadar, mult timp după ce aceasta se termină! Tot ceea ce trebuie să facem este să fim liniștiți, relaxați și să nu ne complicăm. Simplu e cel mai ușor. La final, vom avea o familie mult mai conectată, mai unită șicopii mult la disponibili emoțional.

Articolul a fostsustinut de Linex Baby.

https://www.qbebe.ro/sos-micile-burtici

Adauga comentariu
No Comments