Când era Charlize mică am petrecut ore pentru masajul ei. Era cel mai drag si așteptat moment al zilei! Ne bucuram amândouă de această minunată formă de timp de calitate părinte copil. Când a mai crescut și deja prinsese multă energie, am dus-o la kineto, cu gândul clar să facă sport în continuare. Nu îmi doream și încă nu îmi doresc un copil cu un stil de viață sedentar. Am aflat deunăzi că puteam merge cu ea la kineto de mult mai devreme. Eu cred că e bine să le deschideți copiilor gustul pentru mișcare încă de bebeluși, pentru a avea copii activi și sportivi ulterior.

Asociația Kineto Bebe lansează campania de conștientizare Baby Loves Gym,pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mișcare pe care o au
copiii cu vârste cuprinse între 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sănătoasă. Într-o țară în care incidența obezității, afecțiunilor datorate sedentarismului și alimentației nesănătoase este o realitate, specialiștii susțin că este nevoie de o schimbare de atitudine a părinților, care, încurajând mișcarea sănătoasă a bebelușilor, dau șansa unui start corect în dezvoltarea neuropsihomotorie a copiilor.

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cultivând dragostea acestuia pentru mișcare și
îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

 

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, căt și mămicile. Printre ele amintim

 1. adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;
  stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;
 2. satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;
 3.  posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;
 4. furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.
 5. atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;

În ce constă Baby Loves Gym?
1. Nivelul 1 – Gimnastica pentru primul nivel de dezvoltare motorie – nivel conceput pentru bebelușii care încă nu merg în patru labe
Programul conține exerciții unice de gimnastică combinată cu kinetoterapie pentru copii, masaj și yoga pentru relaxare și liniștire. Fiecare ședință de Baby Loves Gym abordează moduri diferite și variate pentru liniștirea și relaxarea bebelușilor, pentru calmarea colicilor, dar și combaterea stării de spasticitate tipică bebelușilor, precum și tonifierea musculară. Clasele de Baby Loves Gym au ca obiect dezvoltarea neuro-motorie a copiilor prin învățarea mamelor diverse tehnici de relaxare pentru copii.

2. Nivelul DOI – clase adresate bebelușilor care merg în patru labe, până la 24 de luni. Prin aceste clase dorim sa crestem mobilitatea bebelusului, prin practicarea de exercitii care încurajează și ajută la explorarea fizică a copilului. Astfel bebelușii devin mult mai încrezători în forțele proprii, în mișcările pe care le pot face, învață să își coordoneze membrele și să se miște independent. In cadrul acestor clase de gimnastica, se pot depista și anumite probleme pe care bebelușul le poate
avea la mers (platfuss, mers cu vârfurile în interior sau exterior) iar mama sau însoțitorul vor fi învățați diferite exerciții pentru corectarea acestora.

3. Nivelul TREI – gimnastica pentru copii, care combină exercițiile unice de gimnastică și kinetoterapie cu exercițiile de relaxare și concentrare, cântece, jocuri și activități educative, îmbunătățind astfel relația dintre părinte și copil.
Fiecare ședință animă curiozitatea copiilor și îi învață cum să se elibereze de frustrări.

În cadrul ședintelor de Baby Loves Gym se pune accent pe:

 1. Creșterea puterii fizice, a flexibilității și coordonării prin intermediul gimnasticii
 2. Conștientizarea spațiului și a conceptelor perceptuale
 3. Auto-exprimare
 4. Socializare timpurie
 5. Cooperare și ascultarea diferitelor comenzi
 6. Ideea de a împărți și a-și aștepta rândul
 7. Acceptarea unor noi provocari și a unor lucruri noi precum și colaborarea cu persoana străine (kinetoterapeut sau alți copii)
 8. Ajutarea și încurajarea copilului să devină independent
 9. Separarea confortabilă de părinți
 10. Sentimentul de mândrie la realizarea obiectivelor
 11. Cunoașterea culorilor, numerelor și literelor
 12. Pregătirea pentru creșă și grădiniță etc.

CONCURS

Încarcă până pe 15 iulie în comentariu o poză cu bebelușul tău sportiv (0-3 ani), spune-ne cum îl cheamă, ce vârstă are și ce fel de mișcare practicați cu cei mici. Pe 16 iulie voi extrage cu random.org un fericit câștigător, pe care îl voi anunța prin update la articol și pe emailul cu care vă înscrieți la concurs.

Adauga comentariu
No Comments